Impregneren en inspectie

Onderhoud rieten dak

De eerste vijf tot zeven jaar heeft u geen omkijken naar een rietdak, daarna is een jaarlijkse (preventieve) controle raadzaam. Op een natuurlijk verschijnsel als mos en algen bijvoorbeeld.

riet dekken, rietdekker, rieten kap, rietdekkersbedrijf, roy hamer, loenen, brummen, arnhem, apeldoorn, voorst
riet dekken, rietdekker, rieten kap, rietdekkersbedrijf, roy hamer, klarenbeek, gelderland, apeldoorn, voorst

Preventie onderhoud

Door het laten uitvoeren van preventief onderhoud, verlengt u de levensduur van uw rieten dak en u voorkomt onnodig hoge kosten tijdens het groot onderhoud.

Mos en algen

Tijdens het preventief onderhoud worden mos en algen bestreden. Deze natuurlijke verschijnselen sluiten het riet af van lucht en licht, waardoor het kan gaan rotten. Gelukkig is dit probleem te behandelen met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel.

Impregneren

Mos- en algengroei kunt u ook tegengaan. Laat een rietdak eens in de twee jaar impregneren. Dat voorkomt extra kosten!

Groot onderhoud van het rieten dak

Bij een groot onderhoud wordt uw rieten dak door de rietdekker geïnspecteerd. Het eventuele mos wordt weggehaald. Waar de bindingen verdwenen zijn, worden nieuwe bindingen bijgetrokken en het riet wordt op de plaatsen waar het nodig is een 20 tal cm teruggetrokken, bijgevuld met riet en opgedreven. Nokken en schouwen worden nagekeken en waar nodig bijgewerkt. Het dak wordt zo egaal mogelijk bijgeklopt en
schoon opgeleverd.

Onderhoudscontracten op maat

Wij kunnen u een onderhoudscontract aanbieden afgestemd op uw rieten dak. Omdat wij de contracten op maat aanbieden is de prijs op aanvraag. Met een onderhoudscontract bent u verzekerd van een jaarlijkse inspectie en de uitvoering van preventief onderhoud. Informeer naar de mogelijkheden.

Maak een afspraak met ons!

Heeft u vragen over het onderhouden van uw rieten dak?
Nodig Roy Hamer uit om u te laten adviseren.

Bel 06-43 02 90 97 of stuur een e-mail naar info@riet-rietdekker.nl

Rietdekkersbedrijf Roy Hamer maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.