Een luxe authentieke uitstraling met een karakteristiek rieten kap

Rietdekkersbedrijf Roy Hamer

Rieten daken geven een sfeervolle, warme en natuurlijke uitstraling. Rietdekken is vakmanschap en is een oud en bijzonder ambacht. Bij Rietdekker Roy Hamer en zijn team kunt u terecht voor vakmanschap en hoge kwaliteit. Wij specialiseren ons in het maken van een goed rieten dak met een zo hoog mogelijke potentiële levensduur. Wij denken met u mee en geven advies over brandgevaar, milieueisen, onderhoud en hoe een rieten dak isolerend kan werken.

nieuwbouw, huis, villa, woning, rieten kap, riet dak, riet dekken
Constructie

Een natuurlijke uitstraling

Behalve dat een rieten dak een prachtige luxe uitstraling geeft biedt een rieten dak al sinds mensenheugenis bescherming tegen weer en wind. Met een rieten dak profiteert u van hoge isolatie waarde. Een rieten dak kan worden aangebracht via twee methodes:

De open constructie
Het riet wordt op rietlatten gebonden. Vanwege deze techniek van het binden moet er een spouw (ruimte) bestaan tussen het riet en de onderconstructie. Het “open” karakter van het rietendak is ook van de binnenkant waar te nemen.

De gesloten constructie of schroefdak
Het riet wordt op een dichte ondergrond geschroefd. Voor het aanbrengen van de rietlaag is de kap al “dicht”, waardoor deze constructie relatief brandveilig is. Van de binnenzijde is goed te zien dat de kapbetimmerd is.

Functie van het gebouw

De keuze voor de methode is afhankelijk van de bestemming van het gebouw. De open constructie past bij ruimtes waar isolatie niet van het grootste belang is, zoals een tuinprieel, tuinhuisje, schuur of hooi / steltenberg.
Voor woonhuizen wordt vaak gekozen voor de gesloten constructie, vanwege de combinatie van brandwerende en isolerende eigenschappen.

Rietdekkersbedrijf Roy Hamer maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.