Rendement en isolatiewaarde

Isolatie van een rieten dak

Een goede isolatie van een rietenkap levert meer comfort op. Goede isolatie merkt u ook in uw energienota. Goed isoleren levert u dus alleen maar voordelen op. Maar let op: bij het isoleren verschuift het dauwpunt naar binnen. Een verkeerd uitgevoerde isolatie geeft daarom kans op problemen door vochtophoping.

Isolatiewaarde

Het meest toegepaste hedendaagse rietdak op een bestaand pand is het schroefdak, op een 18mm plaatmateriaal. Het is relatief goedkoop, heeft een goede brandveiligheid en een redelijke isolatiewaarde Rc-waarde* ongeveer 4,2.

Wanneer een hogere isolatiewaarde verlangd wordt:

Wordt een grote overspanning en een afgewerkte binnenzijde verlangd:

*) Hoge Rc-waarde is goede isolatie

Het dak als geheel heeft een warmteweerstand, de isolatiewaarde van de constructie, afgekort Rc. Rc wordt bepaald door de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal (Rd), gecombineerd met de isolatiewaarden van de overige materialen in een constructie. 

Subsidie

Woningeigenaren die hun woning met rieten dak aanvullend isoleren met een isolatiemateriaal met een Rd van 3,5 of hoger komen in aanmerking voor subsidie mits zij naast de dakisolatie nog 1 andere energiebesparende maatregel toepassen die voldoet aan de voorwaarden van ISDE.
Meer informatie op de website van RVO →

Maak een afspraak met ons!

Heeft u vragen over de mogelijkheden om uw rietendak te isoleren?
Neem contact op met Roy Hamer.

Bel 06-43 02 90 97 of stuur een e-mail naar info@riet-rietdekker.nl

Rietdekkersbedrijf Roy Hamer maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.