RIETEN DAK CONSTRUCTIE OP MAAt

De open constructie

De open constructie is het rieten dak zoals het al eeuwen gemaakt wordt. Het riet wordt op rietlatten gebonden. Vanwege deze techniek van het binden moet er een spouw (ruimte) bestaan tussen het riet en de onderconstructie. Het “open” karakter van het rietendak is ook van de binnenkant waar te nemen. de gordingen, rietlatten, de sprei- en rietlaag zijn duidelijk te zien.

Relatief brandgevaarlijk 
Omdat de traditionele open constructie relatief brandgevaarlijk is, minder comfort (tocht) en stof met zich mee brengt en geen isolatiewaarde heeft gaat de voorkeur van rietdekkers en opdrachtgevers in toenemende mate uit naar het aanbrengen van een gesloten constructie (schroefdak).

Open kap constructie

Een bestaande open kap constructie kan worden aangepast naar een gesloten constructie (schroefdak) met een RC waarde van 4,2. Daarnaast kunnen we de RC waarde door isolatie verhogen naar wens. 

Maak een afspraak met ons!

Wenst u meer informatie over een open dakconstructie of uitgebreider advies.

Bel 06-43 02 90 97 of stuur een e-mail naar info@riet-rietdekker.nl

Rietdekkersbedrijf Roy Hamer maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.