Voor een luxe karakteristieke uitstraling

Van pannen naar riet

Wilt u uw pannendak vervangen voor een rieten kap? Een rieten dak geeft uw woning een warme exclusieve uitstraling. 

De constructie

Een rieten dak zorgt voor een rustieke uitstraling en heeft een lange levensduur. Daarnaast isoleert een rieten dak goed, waardoor het in de winter warm blijft en in de zomer koel.

Een rieten dak met een gesloten constructie heeft een Rc-waarde van ongeveer 4,2 en voldoet daarmee nog niet aan de norm (Rc=6,3) van het Bouwbesluit. Nieuwe daken worden daarom vrijwel altijd op geschikt isolatiepaneel aangebracht. Wordt een hogere isolatiewaarde verlangd kan het plaatmateriaal vervangen worden bij nieuwbouw door een sandwich schroefpaneel of bij een bestaande woning het dak vernieuwen door het aanbrengen van een aluminium isolatiefolie. Deze folie komt in aanmerking voor subsidie, hiermee komt het totaal op een Rc-waarde van 6,66.

Niet ieder dak is geschikt voor een rieten kap. Het is daarom belangrijk om u daarover door ons te laten adviseren. Wanneer uw dak niet geschikt is voor een rieten kap dan kunnen we met aanpassingen soms toch nog de realisatie van een rieten kap mogelijk maken. We kijken ook naar de onderliggende constructie en passen deze zo nodig aan.

Voor de volledige kap renovatie van slopen tot het aanpassen constructie, timmeren, isoleren en het rietdekken kunt u bij ons terecht. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in eigen beheer.

Maak een afspraak met ons!

Laat u vakkundig door ons adviseren, op basis van onze uitgebreide ervaring en specifieke vakkennis.

Bel 06-43 02 90 97 of stuur een e-mail naar info@riet-rietdekker.nl

Rietdekkersbedrijf Roy Hamer maakt gebruik van cookies om de website te analyseren, personaliseren en te verbeteren. Door gebruik te maken van onze website stemt u hier mee in. Kijkt u voor meer informatie in onze Privacy Statement.